29 augusti 2007
00:00

Håkanstorp BK

Referat: AIF Barrikaden - Håkanstorp BK

En småkulen kväll i augusti och ännu en match på Mellanhedens IP. Håkanstorp stod för motståndet och matchen var en blandning mellan välspelad och kämpainsats... Håkanstorp är ett av de lagen man kan räkna med aldrig ger upp och slutar spela. Därför kändes det rätt bra att i alla fall ta ledningen redan efter ca 10 minuter. Mikael slår en ljupledsboll som Dan, i misstänkt offsideläge tyckte motståndarna, springer på och lobbar över målvakten. Tyvärr kom Håkanstorps kvittering hyfsat snart och än en gång får man säga att det var ett skitmål... Rensning rakt upp i luften som ingen Barrikadspelare går på och en chansnick som går i krysset...

Efter det målet blir spelet väldigt svajigt med mycket långbollar från båda lagen. Dessutom verkar det som att spelet hårdnat lite. Efter ytterligare 10 minuter efter 1-1 får de vinröda en hörna som Sosa slår helt perfekt. Dessutom gör Mick en skolbokslöpning som tränaren efterfrågade i omklädningsrummet och kommer helt perfekt till bollen och knoppar in 2-1 till Barrikaden. Efter målet fortsätter spelet svaja men ingetdera lagen får in bollen under resterande tid.

Andra halvlek tycker jag började mer inspirerat än den första slutade. Men även den andra halvleken hade sin beskärda del av långbollar. Möjligtvis var det den hyfsat kraftiga vinden som spelade spratt. Efter ett par Barrikadenanfall kommer Håkanstorp fram i straffområdet och i röran verkar det som att markeringen av spelare inte riktigt hinns med. Håkanstorp trycker in 2-2 och det är definitivt match igen. Efter kvitteringen känns det som att de gula lyckas med mer än de vinröda även om bollen är framme och nosar på Håkanstorps straffområde ett par gånger.

I den 75:e minuten rullar Barrikadens högra sida upp bollen och Kristoffer tar över en bit in på Håkanstorps planhalva. Med en snabb löpning ända ner till kortlinjen som i alla fall ett par åskådare trodde skulle resultera i inspark lyckas han slå ett hårt inlägg som David förtjänstfullt möter hårt och slår in till ledning 3-2!

Ställningskrig! Många långa bollar och ett par chanser från båda lagen... Dock drar Barrikaden det längsta strået i denna matchen och avslutar med att sätta 4-2 i den 88:e minuten genom Kristoffer som rakar in en boll som på målvaktsretur studsar ut mitt framför fötterna...

Gott med ännu en vinst, grabbar! Från åskådarplats kändes det stundtals som att det bländande humör som visats upp de senaste matcherna lagt sig lite och vid 2-2 spred sig en irritation och frustration som kunde resulterat i förlust... Tålamod grabbar! Vi gör mycket mål i slutet nu och det är bara att nöta på. Vi har bra kondition och målskyttet är det inget fel på nu! Våga fokusera, våga kämpa och våga vinna!